Overige activiteiten

Overige activiteiten

Karin Verbeek No Comment
Agenda overige activiteiten

Workshop Vogels in het bos
Zondag 17 februari 2019, 9.00 – 11.30 uur in Waalwijk.
Vertrek: parkeerplaats Galgenwiel, Burg. Smeelelaan 124, 5144 NK te Waalwijk.
In een rustig tempo wandelen we door het bos.  De groep is klein (max. 10 personen). Aan de hand van diverse opdrachten ontdek je wat belangrijk is om zoveel mogelijk vogels te zien en te horen. Meestal leggen we veel minder kilometers af dan we denken, omdat er zoveel te beleven valt in het bos op een rustige ochtend. Kosten deelname:  15  euro p.p. (inclusief koffie/thee). Meer info of aanmelden? Bel 06-55533313 of via het contactformulier.


Workshop Vogels in het bos
Zondag 17 maart 2019, 9.00 – 11.30 uur in Waalwijk.
Vertrek: parkeerplaats Galgenwiel, Burg. Smeelelaan 124, 5144 NK te Waalwijk.
In een rustig tempo wandelen we door het bos.  De groep is klein (max. 10 personen). Aan de hand van diverse opdrachten ontdek je wat belangrijk is om zoveel mogelijk vogels te zien en te horen. Meestal leggen we veel minder kilometers af dan we denken, omdat er zoveel te beleven valt in het bos op een rustige ochtend. Kosten deelname:  15  euro p.p. (inclusief koffie/thee). Meer info of aanmelden? Bel 06-55533313 of via het contactformulier.

Koffielikeur maken

Benodigdheden:
2 x 125 koffiebonen, 2 x 5 zakjes vanillesuiker, 2 x 250 gr bruine kandij, 1 liter brandewijn (geen inmaakbrandewijn, maar gewone = 35%), 2 (donkere) flessen of een donkere plaats om de flessen te bewaren.

Alle ingrediënten verdelen over de 2 flessen. Zet de flessen donker weg.
Schud de inhoud iedere dag even om; in elk geval totdat de suiker opgelost is.
Laat het geheel 6 weken op een donkere plaats staan voordat je de bonen uit de alcohol zeeft en begint te drinken….
Veel plezier!

Rabarcello maken

Benodigdheden:
500 gram rabarber; gewassen en in stukjes gesneden.
200 gram witte suiker
0,75 liter wodka
1 vanillestokje
1 grote, afsluitbare fles of pot van 1 liter; met een opening groot genoeg om de rabarber erdoor te krijgen.

Bereiding:
Meng de suiker goed door de rabarber. Doe het mengsel in de fles of pot. Schenk de wodka erover en schud het geheel goed om. Laat de fles 4 weken staan intrekken op een donkere plek en schud de pot/fles dagelijks om, totdat alle suiker is opgelost.
Na 3 weken zeef je de rabarber uit de, inmiddels roze geworden, wodka.
Giet de rabarcello in een schone, afsluitbare fles en maak je klaar voor het moeilijkste onderdeel van dit hele proces: 2 maanden wachten tot de geur en de smaak zich volledig ontwikkeld hebben. En dan ………. genieten maar!